Yoga och meditation

Yinyoga

Yinyoga är en mjuk, stillsam och passiv form av yoga. Man sitter still i positionerna i flera minuter för att låta kroppen få den tid den behöver att mjukna. Vi stretchar inte i vanlig bemärkelse, utan belastar med kroppens tyngd och kommer åt bindväven runt muskler och i våra leder. På så sätt kommer vi åt den djupare stelheten och kan få en större rörlighet. Det som händer när vi sitter längre i positionen är att vi också stimulerar vårt energisystem som kallas för meridianer – det system som används av akupunktörer. För den med ett rastlöst sinne tränas man i att lugna sinnet och tankarna. Det handlar också om att betrakta det som händer inombords och att acceptera. Trots att man egentligen inte gör så mycket händer det desto mer i kroppen. Inte dumt alls!

Aktuella kurser

Kundaliniyoga och Medicinsk yoga

Inom kundaliniyogan ryms det mesta och gör formen till en unik upplevelse. Här jobbar vi med kropp, sinne och själ. Så för dig som vill ha fler aspekter är kundaliniyoga ett gott alternativ. Det är en kombination av asanas (positioner), andning, fokus, mantra och meditation. Vi tränar på att töja både kropp och sinne för att komma djupare inåt.

Medicinsk yoga har sitt ursprung från kundaliniyogan, men är en mjukare och lugnare variant som passar dig som behöver ta det mer försiktigt. Utan att för den skull missa effekten av yogan. Det finns en del forskning på just Medicinsk yoga som visar på dess positiva effekter.

Aktuella kurser

Yogamix

Det här är en kombi av mer dynamiska rörelser och stilla positioner. Vi tar hjälp av andningen och sätter igång olika cirkulationssystem i kroppen för att få tillgång till mer livsflöde och därmed en godare hälsa.

Aktuella kurser

Meditation

Att meditera hjälper oss att bli mer förankrade inåt, att tystna i tankar och att lyssna mer till den inre visa rösten. Men det finns även mer fysiska och mer dynamiska meditationer som är till för att komma in i kroppen – och på så sätt tystna i tankar. Det är när vi stillar tankarna och sinnet som vi blir mer lyhörda och i bästa fall kan uppnå ett tillstånd där egot upphör och vi blir del av något som är större. Men att meditera är också att acceptera – att acceptera allt vi är, även det vi helst inte vill veta av. När vi accepterar bjuds även ödmjukheten in.

aktuellt